weg

Calculator

Op onze website lees je van alles over Financial Lease. Met alle informatie over Financial Lease, blijft het vraagstuk over de maandelijkse lasten voor jouw personenauto open staan. Om jou te helpen bij het berekenen van de leasetermijn kun je gebruik maken van de lease calculator. Bereken snel en eenvoudig hoeveel jij per maand gaat betalen!

Wil jij weten wat jouw leasetermijn wordt? Dat kan je snel en eenvoudig berekenen met de onderstaande calculator. Vul de aanschafwaarde (ex. btw), het bedrag dat jij totaal wilt leasen, een eventueel slottermijn en het aantal maanden dat jij het contract wilt afsluiten in. Zodra je alles hebt ingevuld, zie verschijnt het leasetermijn dat voor jou van toepassing is.

Vind je het leasetermijn te hoog? Dan kan je overwegen om het slottermijn te verhogen, dan worden de kosten per maand lager. Zo bepaal jij zelf eenvoudig de leasetermijn!

 

Bereken de leasetermijn

De aanschafwaarde (ex. BTW) van een auto is het bedrag waarvoor de auto te koop staat zonder de btw.

Wil je zelf een bedrag inleggen voor de personenauto? Dan kan je dit van de totale aanschafwaarde aftrekken. Het leasebedrag wordt dan lager. Is de auto bijvoorbeeld 20.000,- euro (ex. btw) en wil je zelf 5000,- euro inleggen? Dan wordt het lease bedrag dat je invult 15.000,- euro.

Slottermijn staat voor het bedrag dat je aan het einde van de looptijd nog wilt aflossen. Door hier een bedrag in te vullen wordt de leasetermijn lager. Let op! Dit is het bedrag dat jij nog verschuldigd bent aan het einde van de looptijd.

Looptijd is het aantal maanden waarin jij het lease contract gaat aflossen. Kies je voor een langere looptijd? Dan wordt de leasetermijn lager. Kies je voor een kortere looptijd, dan los je meer per maand in, waardoor de personenauto eerder is afgelost.