Starters

Ik ben een starter. Kan ik ook Financial Leasen?

Het is voor iedere ondernemer mogelijk om gebruik te maken van Financial Lease. Zo ook voor starters. Houd rekening met een eventuele aanbetaling van minimaal 20% van de aanschafprijs exclusief btw. Daarnaast moet de investering in verhouding staan met de toekomstige resultaten van de onderneming.

Fiscale voordelen

Kan ik de auto ook afschrijven?

Bij Financial Lease is de auto direct jouw eigendom. De bedrijfsauto dien je direct op te laten nemen op de balans. Dit betekent dat je de auto ook mag afschrijven.

 

Kan ik de btw terugvorderen?

Als ondernemer betaal je geen btw. De btw die je over de bedrijfsauto betaald, kun je direct in een keer terugvorderen.

Voor welke fiscale voordelen kom ik in aanmerking?

Zodra je als ondernemer kiest voor Financial Lease, is de bedrijfsauto direct jouw eigendom. Dit betekent dat jij kan profiteren van diverse fiscale voordelen. Zoals afschrijving, btw terugvordering, investeringsaftrek en rente-aftrek. Wil je weten wat dit precies inhoudt? Je leest het op de pagina over fiscale voordelen.

Financial Lease contract

Kan ik mijn bedrijfsauto privé tenaamstellen?

Zodra je bij de Financial Lease maatschappij privé meetekent op de lease overeenkomst, behoort dit tot de mogelijkheden. Let wel op, het is dan niet mogelijk om de btw terug te vorderen.

Kan de leasetermijn tussentijds gewijzigd worden bij Financial Lease?

Bij Financial Lease staat de leasetermijn vast. Zo weet je maandelijks exact waar je aan toe bent.

Wat betekent de slottermijn?

Je kunt ervoor kiezen om een slottermijn te hanteren bij het aanvragen van jouw Financial Lease overeenkomst. Dit kan ervoor zorgen dat jij per maand minder betaalt. De slottermijn wordt ook wel restschuld genoemd. Je lost aan het einde van het contract dit bedrag in, zodat de auto volledig aan jou overgedragen kan worden.

Financiering

Ik stop met mijn bedrijf. Wat nu?

Mocht het zover komen dat je tijdens de leaseovereenkomst stopt met jouw onderneming, dan dien je het Financial Lease contract volledig in te lossen bij de lease maatschappij. Je kan ook proberen om jouw auto over te dragen aan een ander bedrijf (incl. de overeenkomst). De maatschappij dient dit wel eerst goed te keuren.

Kan ik met een BKR registratie gebruik maken van Financial Lease?

Dit is alleen mogelijk als je geen lopende achterstand hebt met betalingen. Je kunt altijd onze partner Financiële Lease benaderen voor gratis advies.

Kan de leasetermijn tussentijds gewijzigd worden bij Financial Lease?

Bij Financial Lease staat de leasetermijn vast. Zo weet je maandelijks exact waar je aan toe bent.

Financial Lease

Welke leasevormen zijn er?

In Nederland kennen we verschillende leasevormen. De meest bekende vormen zijn: Operational lease, Short Lease en Financial Lease. Je leest hier wat de verschillen zijn.

Is de auto mijn eigendom?

Zodra je de auto aanschaft in combinatie met Financial Lease, ben jij economisch eigenaar van het voertuig. Het kenteken van de auto komt op jouw naam te staan, maar de leasemaatschappij blijft tijdens de loop van het contract wel juridisch eigenaar van de bedrijfsauto. Dit betekent dat de auto het onderpand is.

Welke documentatie moet ik aanleveren voor een Financial Lease aanvraag?

Dit is per ondernemer verschillend. Er wordt gekeken naar het onderpand en naar de eventuele aanbetaling.