Verschillende leasevormen

Leasen. Vroeger een taboe, nu steeds populairder. Het is de ideale vorm om het vermogen binnen het bedrijf te houden en toch te rijden in de auto die nodig is voor de bedrijfsvoering. Maar er zijn verschillende leasevormen te verkrijgen. Btw-auto.nl is ervan overtuigd dat Financial Lease de toekomst is. Wel lichten wij graag Short lease en Operational lease aan je toe.

Short lease

De naam ‘Short lease’ zegt het eigenlijk al. Als je kiest voor Short lease, dan ben je waarschijnlijk een ondernemer die op zoek is naar een tijdelijke oplossing. Namelijk het kort leasen van een auto. Bij deze leasevorm ben je flexibel om voor een korte periode te rijden in een auto, waarbij je de overeenkomst per maand kunt opzeggen. Je hebt hierbij geen omkijken meer naar het onderhoud en de verzekering van de auto, want ook dit wordt voor jou verzorgd. Toch zitten er wat addertjes onder het gras. De maandelijkse kosten van de auto zijn lager dan de kosten van een huurauto, maar vele malen hoger dan het ‘normaal’ leasen van een auto. Daarnaast is het ook niet mogelijk om de auto te bestickeren in jouw huisstijl. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij. Hierdoor wordt short lease ook gezien als tijdelijke oplossing.

Operational lease

De meest bekende vorm van lease in Nederland is Operational lease. Of te wel: het langdurig huren van een auto. Deze vorm komt veelal overeen met short lease. Echter ‘huur’ je de auto voor een langere periode, waardoor je rekening moet houden met de . Mocht je meer dan 20.000 kilometer per jaar rijden, dan kan dit aardig in de kosten lopen. Een grote klus aannemen, waarvoor je veel kilometers moet maken, zal dan ook moeilijker gaan. Net zoals bij short lease, is de auto geen eigendom. Dit betekent dat je deze niet op de balans kunt opnemen, waardoor je niet kunt profiteren van diverse belastingvoordelen. Natuurlijk heeft operational ook een aantal voordelen. Je hebt geen omkijken naar het onderhoud en de verzekering van je nieuwe auto. Je hoeft alleen nog maar na te denken over wanneer je moet tanken.